Sveising / kutting

Buesveising

Motoman har spesielle sveiseroboter, høykvalitets posisjoneringsenheter og portalkransystem så vel som moderne, kundespesifikke løsninger.

Den enestående multi-robot-teknologien fra Motoman, som sørger for helsynkron styring av opptil åtte roboter (eller opptil 72 akser) ved hjelp av en styreenhet, gir brukerne mange fordeler: 

Redusert forvrengning, kortere syklustid og programmeringstid samt mulighet for sveising uten jigg, høyere effektivitet og et svært fleksibelt sveisesystem.

Industrirobotene er utstyrt med en integrert slangepakke gjennom overarmen og hodeaksen. Dermed oppnås ikke bare bedre tilgang til festeanordningene – også levetiden til slangepakkene økes betydelig.

To Motoman-roboter arbeider sammen med en servostyrt posisjoneringsenhet med to stasjoner i fremstilling av treovner. To ovner plasseres på festeanordningene, og på den andre siden av posisjoneringsenheten sveiser de to robotene en ovn hver. Robotene og posisjoneringsenheten er en del av samme robotstyringssystem. 

Fordeler:

 

 • Kraftig produksjonsøkning takket være cellekonsept med to roboter og posisjoneringsenhet med to stasjoner
 • Forbedret og stabil kvalitet
 • Mindre avhengighet av manuelt arbeid

En Motoman-robot fra Yaskawa på 165 kg med integrert ledningsnett i ferd med å sveise en bil.

Fordeler:

 

 • Økt produktivitet
 • Forbedret kvalitet
 • Mindre avhengighet av manuelt arbeid

Punktsveising

Ettersom punktsveising krever en sveisepistol med strømforsyning, som kan veie over 100 kg, er det tid for å få inn industrirobotene som egner seg spesielt godt til denne typen oppgaver.

For produsenter med høy kapasitet som må utføre tusenvis av punktsveisinger på metallplater per skift, er syklustiden avgjørende. En Motoman punktsveiserobot kan posisjonere sveisepistolen med ekstrem nøyaktighet og hastighet, noen som reduserer sveisetiden med flere sekunder hver gang og dermed øker produktiviteten.

Motoman-robotene i ES-serien er spesielt utviklet for å levere uovertruffent resultat og pålitelighet i komplekse  punktsveiseapplikasjoner.

Kutting

Roboter er det perfekte valg til mange kutteapplikasjoner. Uansett om det dreier seg om laser-, plasma- eller vannstrålekutting, gjør disse prosessene det mulig å kutte komplekse profiler på en lang rekke deler. Dette gir en svært fleksibel arbeidsprosess.

Robotsystemets enestående pålitelighet og banenøyaktighet bidrar til gjennomgående nøyaktige resultater i 3D og gir større fleksibilitet enn mange andre kuttemaskiner. Et eneste MOTOMAN-robotsystem kan også brukes til flere oppgaver, slik som kutting, sveising og etterbehandling, noe som reduserer den samlede syklustiden og øker produktiviteten på kort tid.

Denne Motoman-roboten mater treplanker gjennom en båndsag under fremstillingen av gitarkroppen.

Fordeler:

 

 • Bedre produktivitet
 • Forbedret kvalitet
 • Mindre avfall
 • Mindre avhengighet av manuelt arbeid
 • Skaper et sikrere arbeidsmiljø