Håndtering / montering

Materialhåndtering

Materialhåndteringsroboter brukes til flytting, mating og løsgjøring av deler eller verktøy fra et bestemt sted, eller til å overføre deler fra en maskin til en annen. Produksjonsselskaper over hele verden har valgt å integrere roboter for materialhåndtering i sine systemer pga. robotenes hastighet, nøyaktighet og kostnadseffektivitet. Sammenlignet med manuell materialhåndtering sørger de dessuten for stabil kvalitetsstandard og høy gjentagelsesnøyaktighet. 

Industriroboter, hvorav mange er utstyrt med vision-teknologi eller annet utstyr, hjelper medarbeidere med ensformige og kjedelige samlebåndsoppgaver, og gir økt produktivitet og bedre produktkvalitet.

Robotene reduserer nedetid og arbeidskostnader, og gir høy ROI (return on investment).

18 Motoman-roboter gjør det mulig for IKEA å produsere et fabrikkferdig, flatpakket sett med "Billy" bokreol hvert sjette sekund! Det tilsvarer 40 000 reoler i uken.

I tillegg medfører robotløsningen en besparelse i produksjonskostnadene på 20 %. Denne videoen viser forskjellige applikasjoner for håndtering og palletering.

Kantpressehåndtering

Takket være den modulære programutformingen og overgangssystemet for griperen, kan anleggssystemet implementeres på en svært fleksibel måte og tilpasses til hurtig skiftende produksjonskrav. 

Et sensorsystem garanterer høy kvalitet og nødvendig beskyttelse mot maskinavbrudd, bearbeidingsfeil, avfall osv., dermed oppnås identisk håndtering av alle arbeidsstykker. Anleggsversjonen avhenger av komponentens størrelse og vekt. I samsvar med dette velges roboter fra den komplette MOTOMAN-ES-serien og MOTOMAN-HP-serien.

I denne videoen kan du se to MOTOMAN-roboter som brukes til sømløs automatisering for en Amada EMZ 3610 PDC stansepresse og en Amada HFE 100.25 kantpresse.

Fordeler:

 

  • Forbedret effektivitet
  • Egner seg godt til små partier takket være MOTOMAN MotoBend offline-programmeringssoftware
  • Mindre avhengighet av manuelt arbeid

Montering

Industriroboter kan være utstyrt med vision-teknologi eller annet utstyr, noe som frigjør medarbeiderne fra ensformige og kjedelige samlebåndsoppgaver, og gir økt produktivitet og bedre produktkvalitet.

Robotene reduserer nedetid og gir høy ROI (return on investment). I tillegg kan de være i drift 24 timer i døgnet året rundt.

I denne videoen kan du se forskjellige typer <92/>-roboter, slik som den klassiske leddarmroboten med seks akser, SCARA-roboten og en toarmet robot som arbeider på en rekke applikasjoner for montering av elektroniske komponenter, bl.a.:

 

  • Montering av kretskort
  • Lodding
  • Kabelmontering